Wat zijn de allergrootste mythes over zonnepanelen? En wat is aantoonbaar waar en onwaar?

Zonne-energie heeft zich gevestigd als een van de beste bronnen van hernieuwbare energie en is de afgelopen jaren een hot topic geweest in de energiebesprekingen. Hoewel veel van deze discussies nuttig zijn geweest, zijn er ook verschillende gemeenschappelijke mythen over zonne-energie in omloop. We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om het record te vestigen op vier van de meest voorkomende mythes over zonne-energie die u waarschijnlijk hebt gehoord.

Mythe 1: Zonnepanelen werken niet als het bewolkt is:

Hoewel dit zelden een zorg is hier in Arizona, is de realiteit dat zonnepanelen goed werken, zelfs in een bewolkt klimaat zoals in Duitsland, dat de wereldleider is in het opwekken van zonne-energie per hoofd van de bevolking. Elk zonlicht dat het oppervlak van een zonnepaneel raakt, wordt omgezet in elektriciteit. Het wordt wel aangeraden om duivenpinnen te installeren zodat je geen last hebt van overlast.

De productie gaat wel naar beneden als de wolken een deel van dat licht tegenhouden, maar uw zonnepanelen zullen absoluut al het beschikbare zonlicht blijven omzetten in elektriciteit, zelfs als het weer minder dan ideaal is. In de Verenigde Staten bieden de zuidwestelijke staten het grootste potentieel voor de opwekking van zonne-energie omdat we het hoogste aantal heldere, zonnige dagen hebben.

Mythe 2: Zonnepanelen kunnen uw dak beschadigen:

Niet als het correct geïnstalleerd is. In veel gevallen verlengen zonnepanelen zelfs de levensduur van een dak. Professionele installateurs zijn getraind om bijna elk type dak aan te pakken met goed geteste technieken, speciale materialen en gereedschappen die ontworpen zijn om de integriteit van het dak te behouden en lekken te voorkomen. Lees meer over het installatieproces en hoe we ervoor zorgen dat uw zonnepanelen uw dak niet beschadigen. Bron: Zonnepanelenvogelvrij.nl

Mythe 3: Zonne-energie is inefficiënt:

Deze mythe kan niet verder van de waarheid zijn. Zonne-energie kan enorme bezuinigingen op de maandelijkse elektriciteitsrekening veroorzaken en is een investering die zich begint terug te betalen op het moment dat ze wordt geactiveerd. Er zijn ook federale en staatsprikkels om huiseigenaren te helpen meer dan 30% van een aankoop van zonne-energie te compenseren, terwijl de meeste lokale nutsbedrijven u zullen crediteren voor de overtollige stroom die uw zonne-energiesysteem produceert.

Mythe 4: Zonnepanelen vereisen veel onderhoud:

Zonnepanelen hebben geen bewegende delen, zodat er weinig tot geen onderhoud nodig is. Zonnepanelen zijn duurzaam en vereisen mogelijk slechts één of twee keer per jaar een eenvoudige reiniging om op het maximale vermogen te blijven. Als er groot vuil op de panelen valt, zult u het willen verwijderen, maar het onderhoud van zonnepanelen is over het algemeen geen probleem.